Ga naar de inhoud

Waterontharder woonhuis

Calconditioner verwijdert kalkaanslag direct

Heeft u al een tijdje last van kalkaanslag en zoekt u een uitstekende waterontharder voor uw huis? Met Calconditioner waterontharder bent u direct van de nadelen van hard water af. Door een unieke werking blijven de gezonde calcium mineralen in uw water behouden maar wordt uw water toch zacht. Dat betekent dat u verlost bent van vervelende kalkaanslag en alle gevolgen van dien. Bovendien is een waterontharder de beste investering om energie te besparen.

Hoe werkt Calconditioner?

Met Calconditioner worden de gezonde calcium mineralen uit uw water niet verwijderd, maar krijgen ze een andere lading. Daardoor hechten ze zich niet meer aan hun omgeving en dat betekent dat kalkaanslag in uw leidingen en op uw douchewanden, aanrecht en kranen voorgoed verleden tijd is. Deze elektronische waterontharder bevestigt u zelf binnen vijf minuten heel eenvoudig op uw waterleiding. Alle bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, u heeft geen gereedschap nodig. Meer informatie over de werking leest u hier.

De voordelen van een Calconditioner waterontharder

Calconditioner voorkomt niet alleen kalkaanslag, maar verwijdert ook bestaande aanslag in uw leidingen. Daardoor krijgt u een schone waterleiding én hebben uw apparaten een veel langere levensduur. Bovendien krijgt u door Calconditioner waterontharder heerlijk zacht water en dat is prettig voor uw huid, uw haren én uw wasgoed. Het verbruik van Calconditioner is met drie euro per jaar te verwaarlozen. U voorkomt een hoog energieverbruik, reparaties en verstoppingen. Alleen al de besparing op energie kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Met Calconditioner bespaart tot 30% op energie, tot 50% op was- en schoonmaakmiddelen en tot 70% op reparaties.

Calconditioner voor thuis

Calconditioner bestaat in diverse uitvoeringen. Woont u alleen dan is een CC750 voldoende. De CC1500 voldoet in bijna alle gevallen en is dan ook de meest verkochte waterontharder. Voor woningen met veel gebruikers (kamerverhuur e.d.) is er de CC2500.

De vele nadelen van kalkaanslag

Kalkaanslag in uw leidingen en apparaten en op uw aanrecht, douchewand, wasbakken en kranen is natuurlijk niet mooi om te zien. Maar wist u dat hard water ook nog andere gevolgen kan hebben? Kalkaanslag is een ideale leefomgeving voor bacteriën. Niet fris in uw keuken of badkamer, maar het kan nog erger: als u uw leidingen een tijd niet gebruikt kunt u last krijgen van Legionella. Natuurlijk vermindert kalkaanslag daarnaast ook de levensduur van uw apparaten en verbruikt u meer energie.

Waarom werkt Calconditioner beter dan andere waterontharders

De meeste waterontharders verwijderen kalk volledig uit uw drinkwater of zetten calcium om in natrium. Dat zijn niet altijd even goede oplossingen. Als u bijvoorbeeld alle calcium uit uw water verwijdert bent u ook de gezonde mineralen kwijt en dat kan gevolgen hebben voor uw gezondheid. Daarnaast kunt u zonder calcium in uw water zeepresten lastig afspoelen omdat zeepresten zich normaal gesproken aan calcium hechten. Het gevolg is dat de zeepresten zich aan uw huid, wasbak of douchebak gaan hechten en niet meer in het afvoerputje verdwijnen. Ook als een waterontharder zoals een ionenwisselaar calcium omzet in natrium is dat niet bevorderlijk voor uw gezondheid, zeker niet als u last heeft van een hoge bloeddruk en nierfalen. Bovendien is natriumhoudend water erg slecht voor de planten in uw huis en de planten en grond in uw tuin, als u die heeft.