Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

Waar blijft de kalk?

Calconditioner verwijdert geen kalkdeeltjes uit het water, maar geeft ze een tijdelijke lading om ze “onschadelijk” te maken. Deze slimme technologie voorkomt dat deze deeltjes zich aan oppervlakken hechten of aan elkaar klitten. Hierdoor wordt kalkaanslag effectief voorkomen, terwijl de essentiële en gezonde mineralen zoals calcium en magnesium behouden blijven.

Is de werking van Calconditioner wetenschappelijk bewezen?

Ja, er is wetenschappelijk bewijs dat Calconditioner werkt. Toen de eerste Fysische Anti Kalk (FAK) apparaten op de markt kwamen is er veel onderzoek verricht. Niemand wilde aanvankelijk geloven dat kalk verwijderen zo eenvoudig is, ook niet de officiële instanties in Nederland zoals KIWA. Toen een proef werd genomen was de uitslag duidelijk: “Fysische ontkalkend werken, hoewel we nog niet precies begrijpen hoe”. Al snel kwamen wetenschappers met literatuur om de werking te verklaren. Een greep uit die lijst met literatuur staat hier. Uit die begintijd stamt ook nog dit TNO-rapport.

Is Calconditioner wel veilig voor mijn gezondheid en het milieu?

Ja, erg veilig zelfs. Calconditioner verandert de lading van de kalkdeeltjes in uw drinkwater, waardoor kalk niet meer aan uw leidingen of verwarmingselementen blijft plakken. Dat gaat volgens een natuurlijk proces en daarmee is Calconditioner goed voor mens en milieu.
Calconditioner verwijdert en voorkomt kalkaanslag én laat de belangrijke magnesium en calcium mineralen in uw drinkwater bestaan. Dat is direct van invloed op uw gezondheid. Een gebrek aan calcium en magnesium kan namelijk grote gevolgen hebben voor uw welzijn.

Waarom is Calconditioner veel goedkoper andere merken?

Calconditioner kost maar € 159,00, terwijl de prijzen van andere merken oplopen tot wel € 1.800,00. Dat verschil in prijs ontstaat omdat Calconditioner simpeler werkt en geen onderhoud nodig heeft. De koper kan het apparaat bovendien zelf monteren. Daarbij maken andere merken maken gebruik van een andere techniek die veel kostbaarder is: het filteren van water.

Waarin is Calconditioner anders dan andere dure apparaten?

Kalkaanslag kan op twee manieren bestreden worden. Alle kalkdeeltjes kunnen uit het water gefilterd worden óf kalk kan onschadelijk gemaakt worden zodat het niet gefilterd hoeft te worden. Calconditioner doet het laatste. Het filteren van water is veel kostbaarder, niet alleen in aanschaf en montage maar ook in onderhoud. Filteren kan soms wel wenselijker zijn. Bijvoorbeeld om bepaalde huidaandoeningen te voorkomen en bestrijden of omdat het in het belang is van bepaalde productieprocessen.

Is waterontharder goed voor het milieu?

Ja, een waterontharder is goed voor het milieu. Een waterontharder van Calconditioner gebruikt slechts een minimale hoeveelheid stroom. Daarmee bespaart u veel stroom en gas op het gebruik van warmwatertoestellen. Dat is natuurlijk goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Met een waterontharder gebruikt u bovendien al snel dertig procent minder zeepproducten. Zeep is in zacht water namelijk veel effectiever. Het belangrijkste argument echter is dat u met Calconditioner nooit meer antikalk middelen hoeft te gebruiken. Die zijn erg schadelijk voor het milieu.

De pH waarde is bijna hetzelfde als voorheen. Het water is dus nog steeds hard.

De Calconditioner haalt de kalkdeeltjes niet uit het water zoals een filtersysteem, maar zorgt er voor dat de deeltjes niet aan wanden of aan elkaar blijven plakken. Daardoor worden uw apparaten en leidingen schoon van binnen en gaat u minder energie verbruiken. De kalkdeeltjes blijven dus wel in het water zweven en daardoor meet je geen afname als je de hoeveelheid kalkdeeltje in het water meet (pH waarde). Omdat de kalkdeeltjes nu geen scherpe staafjes meer worden is dit ook prettiger voor uw huid en wasgoed.

Is het gebruik van een waterontharder wel gezond?

 Ja, de Calconditioner is gezonder dan elke andere waterontharder. Calconditioner haalt kalk en mineralen niet uit het water maar zorgt er alleen voor dat deze niet in leidingen en apparaten blijven plakken. De samenstelling van het water blijft ongewijzigd. Andere apparaten verwijderen wel kalk uit het water. Als u water drinkt waar de belangrijkste mineralen uit zijn verwijderd kunt u deze mineralen tekort komen. Dat is slecht voor uw gezondheid. Er zijn ook apparaten te koop die werken met hars en zout. Bij deze apparaten worden calcium ionen omgezet in natrium ionen. Dat is slecht voor mensen met een nier aandoening, hartfalen of hoge bloeddruk. Wilt u meer weten? Lees dan meer over waterontharders en gezondheid of over de verschillende soorten waterontharders die worden aangeboden.

Werkt Calconditioner ook met kunststof leidingen?

Ja, de Calconditioner kunt u gebruiken met alle soorten leidingen (koper, kunststof en aluminium). Alleen bij zeer oude huizen met loden leidingen raden we het gebruik van de Calconditioner af. In loden leidingen beschermt kalkaanslag u namelijk juist tegen loodvergiftiging. Kalkaanslag in de leidingen voorkomt hier juist het oplossen van lood in het water. Tot welk jaar precies loden drinkwaterleidingen werd gebruikt bij de bouw van huizen is niet helemaal bekend, maar in ieder geval in huizen die vóór 1945 zijn gebouwd. Sinds 1960 worden er geen loden leidingen meer verwerkt in gebouwen.

Hoe komt het dat de koffie lekkerder smaakt met Calconditioner?

 Calconditioner zorgt ervoor dat de kalkaanslag aan het verwarmingselement van uw koffiezetapparaat verdwijnt. Daardoor kan het element weer beter verwarmen en wordt uw koffie heter. Daardoor gaat de koffie weer smaken alsof uw koffiezetapparaat nieuw is.

Waarom heb ik toch kalkaanslag in mijn waterkoker?

Dat kan eigenlijk alleen als u water in uw waterkoker laat staan. Calconditioner zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet langer blijven plakken door de lading van die kalkdeeltjes te veranderen. De werking van Calconditioner werkt 70 uur nadat het door uw leidingen is gestroomd. Laat u dit water in de waterkoker staan dan vervalt na verloop van tijd de afstoten van kalkdeeltjes en zullen ze alsnog gaan hechten aan uw verwarmingselement. Overigens zult u merken dat de kalkaanslag veel eenvoudiger te verwijderen dan voorheen, vaak is een beetje borstelen al voldoende. Dit geldt ook voor uw stroomstrijkijzer. Gooi het strijkijzer én het vulbakje na gebruik leeg.

Kort na aanschaf van de Calconditioner raakte mijn kraan verstopt, hoe kan dat?

Calconditioner zorgt er niet alleen voor dat nieuwe kalkdeeltjes in het water zich niet meer hechten aan uw leidingen en apparaten. Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt. Vaak wordt bestaande kalkaanslag fijn poeder dat met het water mee in de afvoer verdwijnt. Bij ernstig verkalkte leidingen of boilers zijn er echter soms kleine stukjes kalk die loskomen. Als die net iets groter zijn dan het filter van de kraan kunnen ze er niet door. U kunt dit eenvoudig oplossen door het zeefje van de kraan los te draaien en af te spoelen (zie plaatje). Na verloop van tijd zijn de leidingen schoon en lost dit probleem zich vanzelf op.