Ga naar de inhoud

Bescherm uw Quooker

Kort plezier van warmwaterkraan?

Kalk is de sluipmoordenaar voor elk warm-water-apparaat maar voor de heetwaterkraan is het moordend. Warmwaterkranen jagen de watertemperatuur op tot 100 graden en dan ontstaat er veel kalkaanslag. U kent dat uit uw waterkoker maar daar kunt nog wat aan doen, de warmwaterkraan is een gesloten apparaat dat langzaam maar zeker vol gaat zitten met kalk. U merkt dat met name aan de waterstraal. Vlak na aanschaf is dat een volle straal waarmee je vele liters heet water per minuut kunt maken. Vrij vlot na aanschaf wordt de straal al minder. Kranen met draaiknoppen gaan steeds stroever open en dicht en na een paar jaar is de kraan al aan vervanging toe. Zonde, want u hebt bewust gekozen voor de luxe van een kostbare warmwaterkraan.

Wat kun je doen?

Er zijn een aantal manieren waarop hard water kan worden verzacht. Bijvoorbeeld ionenuitwisseling. Ionenwisselaars worden vaak gebruikt in afwasmachines om kalkaanslag te voorkomen. Deze werken door zogenaamde ionenuitwisseling. Wanneer het water door de ionenwisselaar stroomt, wisselen de calcium- en magnesiumionen in het water van plaats met natriumionen, waardoor de hardheid wordt verwijderd. Veel wasmiddelen bevatten ook waterverzachters. Deze kunnen de vorm hebben van citroenzuur, natriumsesquicarbonaat of andere verbindingen. Nogmaals, deze werken door de calcium- en magnesiumionen in het water te grijpen of te ‘cheleren’ en te voorkomen dat ze kalkafzettingen kunnen vormen. Prima voor uw vaatwasser en wasmachine, maar dat wilt u niet in uw drinkwater.

Wat is de oplossing?

De beste oplossing is kalkaanslag voorkomen zonder de samenstelling van het water te veranderen. Onze Calconditioner waterontharder doet dat. In plaats van mineralen er uit te filteren of om te bouwen naar natrium geeft de Calconditioner de mineralen een andere elektromagnetische lading waardoor de elkaar afstoten in plaats van elkaar aantrekken. Kalkdeeltjes die elkaar afstoten kunnen geen kalkaanslag vormen. Bijzonder voordeel van deze methode is dat deze afstotende werking ook invloed heeft op bestaande kalkaanslag in leidingen en apparaten waardoor deze ook langzaam maar zeker oplost. Het is dus nooit te laat om er aan te beginnen. Na verloop van tijd werkt uw warmwaterkraan weer als vanouds en kunt u nog jaren genieten van deze luxe aanwinst in uw keuken.