Ga naar de inhoud

Douchen met zacht water

Douchen: Hard water versus zacht water

Je ooit afgevraagd waarom je thuis een droge huid hebt na het douchen en waarom je haar springerig is en op vakantie niet? Of waarom je er in dat luxe hotel geen last van had? Veel kalk in water doet meer dan lelijke vlekken maken. Hard water verstop de douchekop, veroorzaakt kalkaanslag in je mooie badkamer en na het douchen voelt je huid als schuurpapier. Dat wil je dus niet. Zacht water daarentegen, maakt douchen comfortabel. Het voorkomt kalkaanslag op wanden en vloeren, de douchekop raakt niet verstopt waardoor de waterdruk goed blijft en zacht water voelt weldadig aan op de huid.

Wat gebeurt er als je hard water gebruikt?

Opgeloste mineralen zoals calcium en magnesium maken het water in je huis hard. Die mineralen zorgen ook voor een ongewenste chemische reactie met zeep, shampoo en scheerschuim. Bij deze chemische reactie vervangen positief geladen calciumionen de natriumionen in uw shampoo of zeep en laten ze schuim en kalkafzettingen achter op uw huid en in uw haar. Als je hard water hebt, zitten dezelfde zeepresten die je altijd uit badkuip schrobt ook op je lichaam. Hard water voorkomt dat u een lekker zeepachtig schuim krijgt onder de douche. Als je zacht water hebt, is het veel gemakkelijker om een ​​schuimend schuim te maken uit je zeep en shampoo.

Calconditioner werkt direct

Sommige mensen merken direct dat hun huid na het baden of douchen zacht en zelfs glad aanvoelt na het installeren van een Calconditioner waterontharder. Deels komt dat omdat u niet gewend bent hoe een schone huid aanvoelt. Wat je voelt, is gewoon de echte jij. Maar misschien heb je ook de gewoonte om te veel zeep te gebruiken. Met zacht water hoeft u veel minder te gebruiken.

Droog en pluizig haar

Is het je ooit opgevallen dat je haar er anders uitziet en aanvoelt als je ergens anders doucht? Je haar gedraagt ​​zich anders na het douchen in de sportschool, of als je op vakantie bent en ziet er weer helemaal anders uit als je je haar thuis wast. Dat komt omdat de hardheid van het water van locatie tot locatie verschilt. Als je thuis hard water hebt, kan je haar droog aanvoelen en pluizig worden, waardoor het verward en moeilijk te hanteren is. Het kan ook een dof, levenloos uiterlijk hebben. Dat komt omdat die mineralen zich afzetten ophopen in je haar. Met een waterontharder in huis worden die problemen met hard water opgelost. Je zult merken dat je haar een aantrekkelijkere glans krijgt als je in zacht water doucht. En zacht water maakt je haar beter handelbaar, dus je kunt het gemakkelijker stylen zoals je wilt.

Calconditioner, niet zomaar een waterontharder

Calconditioner waterontharder is anders dan andere waterontharders. Waar de meeste waterontharders kalk uit uw drinkwater verwijderen verandert Calconditioner de lading van de kalkdeeltjes in het water, geheel volgens een natuurlijk en gezond proces. Door het veranderen van die lading blijven kalkdeeltjes niet langer plakken aan uw leidingen of aan de verwarmingselementen van uw apparaten. Daardoor bespaart u veel energie. Het mooie van Calconditioner is dat niet alleen nieuwe kalkdeeltjes een andere lading krijgen, maar ook de bestaande kalkdeeltjes die zich al eerder aan uw waterleidingen en verwarmingselementen hebben vastgehecht. Dat betekent dat ook reeds bestaande aanslag zal verdwijnen en daarmee worden al uw apparaten weer als nieuw. Bovendien blijven door dit proces de gezonde calcium en magnesium mineralen in uw water behouden, in tegenstelling tot andere waterontharders. En dat is veel beter voor uw gezondheid.