Ga naar de inhoud

Kalkaanslag

Kalkaanslag, heel vervelend

Heeft u last van kalkaanslag in uw keuken, douche of badkamer? Met de Calconditioner bent u daar in één klap vanaf zonder de gezonde mineralen uit uw water te verliezen. Calconditioner is namelijk geen ontkalker, maar zorgt er voor dat de lading van de kalkdeeltjes in uw leidingwater wijzigt, waardoor de deeltjes blijven zweven en er geen kalkaanslag ontstaat. Het wijzigen van deze lading gaat volgens een geheel natuurlijk proces. Daarom is Calconditioner goed voor uw gezondheid én het milieu. Om begrip te creëren over hoeveel effect kalkaanslag heeft op uw apparaten en op de kosten van uw energierekening geven wij u graag wat meer inzicht in het ontstaan en de gevolgen van kalkaanslag.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

Bij het verwarmen van hard water worden de kalkdeeltjes in het water omgezet in materie: calciumcarbonaat of kalksteen. Die kalksteen hecht zich aan vaste materialen zoals de wanden van uw CV-ketel of boiler en erger nog, het verwarmingselement daarvan. Omdat kalksteen warmte isolerend is belemmert het de goede werking van dat verwarmingselement. Daardoor zorgt kalkaanslag er voor dat het overdragen van warmte niet goed lukt. Het gevolg is lang stoken voor een klein beetje warm water. Dat is natuurlijk zonde!

Kalkaanslag ontstaat door kalkhoudend water

Het leidingwater in Nederland is vrijwel overal van ongeveer dezelfde hardheid. Hoewel de hardheid van het drinkwater of grondwater per gemeente enorm kan verschillen en het water overal van een andere kwaliteit is, is uw leidingwater dat dus niet. In Nederland heeft het water van een aantal gemeenten zo’n hoge hardheidsgraad dat het niet is toegestaan als drinkwater. Daardoor wordt het gemixt met zachter water uit naburige gemeenten en blijft het onder het toegestane maximum qua hardheid. Dat betekent dat al het leidingwater in Nederland kalkhoudend is. Zonder waterontharder, ontkalker of beter nog, de Calconditioner, zet de kalkaanslag of het kalksteen zich in het wilde weg af. Dat heeft een flinke energierekening tot gevolg, maar het is ook slecht voor uw apparaten.

Waarom de Calconditioner gebruiken?

De Calconditioner houdt uw leidingen en verwarmde oppervlakken volkomen schoon. Maakt u regelmatig gebruik van een wasmachine, vaatwasmachine, CV-ketel, waterkoker of douche en installeert u de Calconditioner, dan merkt u direct het verschil. Omdat kalkaanslag door het gebruik van de Calconditioner verdwijnt worden deze apparaten sneller verwarmd. Het energieverbruik van uw apparaten wordt daardoor aanzienlijk lager en de apparaten die uw water verwarmen gaan bovendien beduidend langer mee. De aanschafprijs van de Calconditioner is snel terugverdiend. Het installeren van het apparaat kunt u heel eenvoudig zelf doen, volg de instructies in onze film. Calconditioner is te koop in verschillende uitvoeringen en is verkrijgbaar voor kleine appartementen tot grote villa’s en zelfs voor bedrijven en industrie. Bekijk daarvoor onze webshop.

Kalkaanslag kost geld

Op deze foto ziet u een bijna verstopte warmtewisselaar van een boiler. Uw boiler of CV-ketel ziet er waarschijnlijk van binnen ook zo uit. U zult begrijpen dat het aangetaste verwarmingselement van uw apparaat niet kan functioneren en dat het water hier steeds moeilijker doorheen stroomt. Daardoor duurt het langer voor het water verwarmd wordt. Bovendien heeft u een bedroevende straal warm water terwijl uw CV-ketel of boiler wel maximaal stookt. Zo wordt een emmer water een dure aangelegenheid. Een schone warmtewisselaar kan u echter een besparing opleveren van maar liefst 30% tot 50%.

Door kalkaanslag heeft uw douche weinig waterdruk

Kalkaanslag is niet alleen vervelend voor uw warmwaterapparaten. Ook uw dagelijkse douchebeurt leidt flink onder de kalk die zich hecht aan uw douchekop. Kalkaanslag treitert u maar liefst vier keer tijdens het douchen: – Door het harde water krijgt u na het douchen een droge en geïrriteerde huid – De waterdruk is laag omdat de douchekop verstopt is – Uw warme water is tot 70% duurder door de kalkaanslag – Het verwijderen van kalkaanslag van vloer en wanden is geen leuke klus en de chemicaliën zijn ongezond voor u en het milieu Kortom, hoog tijd om het douchen weer prettig te maken! Een CalConditioner waterontharder verwijdert en voorkomt aanslag in warmtewisselaars zoals boilers en CV-ketels. Uw douchekop verstopt niet meer en schoonmaken wordt een stuk minder vervelend. Zacht water maakt uw huid bovendien mooier en uw haar zachter.

Kalkaanslag vrij

Op deze foto ziet u een nieuwe open gezaagde warmtewisselaar, een nieuwe en één die al een flink aantal jaren werd gebruikt zonder waterontharder. De reparateur van uw apparaat zal u ná de reparatie een waterontharder adviseren. Deze reparatie had u zich kunnen besparen met een Calconditioner waterontharder. U bespaart met de Calconditioner tenslotte niet alleen op energie, maar ook op onnodige dure reparaties. Uw kostbare apparatuur gaat daardoor veel langer mee. Daarom is een Calconditioner waterontharder een duurzame en milieuvriendelijke aanschaf.