Ga naar de inhoud
De beste waterontharder van Nederland en België

Waterontharder test

Amerikaanse waterontharder test wijst uit: Calconditioner werkt!

Wist u dat Amerikaanse woningen bijna allemaal zijn uitgerust met een waterontharder? Daar is niet voor niets voor gekozen. De Amerikaanse Water Quality Research Foundation heeft het effect van een waterontharder laten onderzoeken en een test uitgevoerd. Deze Foundation is een non-profit organisatie die voorlichting geeft over wateronderwerpen. Ze trainen vakmensen en certificeren ook.

De waterontharder test: resultaten van onderzoek

Bovengenoemde Amerikaans onderzoek en waterontharder test laat zien dat de efficiëntie van gas- of elektrische boilers door het gebruik van hard water met maar liefst 48% kan teruglopen. Boilers die werden voorzien van onthard of zacht water behielden hun oorspronkelijke prestatievermogen echter wel. Voor geisers en CV-installaties met warmwatervoorziening gelden soortgelijke uitkomsten. Tijdens het onderzoek raakten sommige installaties al na anderhalf jaar compleet verstopt door kalkaanslag. Onthard water bleek in vergelijking met hard water bovendien een besparing op te leveren tot in tientallen procenten.

Onderzoek van het Battelle Institute

Eén van de allerbeste manieren om in uw huishouden energie te besparen is door het installeren van een waterontharder. Dat is de uitkomst van een uitvoerig onderzoek door het onafhankelijke Amerikaanse onderzoeksbureau Battelle Institute. Alle onderzochte apparatuur, van douchekoppen tot vaatwassers, bleef met het gebruik van zacht water als fabrieksnieuw functioneren. Apparatuur waarvoor onthard water werd gebruikt bleef schoon en verloor geen vermogen. In boilers en geisers kan daardoor met een waterontharder de besparing oplopen tot bijna 50%. Met een waterontharder bespaart u niet alleen op energiekosten, maar ook op reparaties.

De gevolgen van hard water

Volgens onderzoek van het Battelle Institute kunnen douchekoppen door het gebruik van hard water in anderhalf jaar 75% van hun ‘straalkracht’ verliezen. Wasmachines en vaatwassers die hard water gebruikten moesten zelfs al na dertig dagen ontdaan worden van kalkaanslag. Dat is natuurlijk niet mis. Daarom is een waterontharder eigenlijk een “must” in uw woning.

Hard water in Nederland

Leidingwater, ook in Nederland, bevat calcium en magnesium dat neerslaat in leidingen, kranen en apparatuur, zoals cv-ketels en wasmachines. Deze kalkaanslag vermindert de levensduur en prestaties van uw apparatuur. Bovendien gaat er door deze kalkaanslag steeds meer energie verloren. Zoals we al zeiden is het in de Verenigde Staten heel gewoon dat er in een huishouden een waterontharder wordt geplaatst. Waterontharders worden ook in Nederland steeds populairder. In ons land blijkt de grootste ergernis over kalkaanslag te gaan over kringen en korsten op sanitair, verstopte douchekoppen, vlekkerige douchewanden, aangekoekte waterkokers en verstopte koffiemachines. Niet iedereen is zich blijkbaar bewust van het grootste (verborgen) gevolg van hard water: energieverspilling en daardoor hoge kosten.

Hoe werkt Calconditioner?

De werking van de waterontharders van Calconditioner is gebaseerd op het principe van inductie van elektromagnetische signalen (fysisch anti-kalk apparaat). Deze signalen worden via twee korte inductiekabels op het water overgebracht. Door deze inductie verandert de elektromagnetische lading van de kalkdeeltjes. Daardoor blijven deze deeltjes in het water zweven en ontstaat er geen kalkafzetting. De Calconditioner gebruikt een speciaal hiervoor ontworpen multi-wave techniek waardoor de werking altijd optimaal is, hoe snel het water ook door de leiding stroomt. Het veranderen van de elektromagnetische lading is een puur natuurlijk proces. Daarom is het niet schadelijk voor uw gezondheid of het milieu.