Ga naar de inhoud
De beste waterontharder van Nederland en België

Legionella preventie

Legionella groei

Vooral in stilstaand lauw water van 25-40 graden Celsius kunnen legionellabacteriën zich gemakkelijk ontwikkelen. Bij een temperatuur hoger dan 55 graden Celsius sterven ze, maar er wordt zelfs aangeraden om de ketel of boiler af te stellen op 60 graden om legionella te voorkomen. Koperen leidingen hebben antibacteriële eigenschappen maar kalkaanslag doet die beschermende werking teniet. De Calconditioner doodt geen legionellabacterie, maar levert wel een effectieve, milieuvriendelijke en preventieve oplossing tegen de vorming van biofilm en kalkaanslag.

Calconditioner voor bedrijven

Calconditioner kan voor bedrijven die met veel water werken een enorme besparing betekenen. Vooral in de industrie waar veel gewerkt wordt met heet water of stoom ontstaat veel kalkaanslag in radiatoren, condensatoren, buizen, pijpen, boilers en spiralen. Warmteoverdracht is door de kalkaanslag al snel 30% minder rendabel. Om het rendement weer optimaal te maken moet de kalkaanslag weg. Met de Calconditioner kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ontkalken zonder zuren te gebruiken en zonder de installatie buiten gebruik te stellen. Dat scheelt geld en is beter voor het milieu. klik hier als u meer wilt weten over de werking.

Praktijkvoorbeeld

Bij de fabricage van plastic eindproducten, waaronder PVC –buizen, voorkomt én verwijdert de Calconditioner kalk in de warmtewisselaars. Schonere warmtewisselaars bevorderen het productieproces. Bij de productie van kunststof gebruikt men grote hoeveelheden koelwater uit een nabij gelegen meer dat een temperatuur van maximaal 20 graden heeft. Dat koelwater moet ervoor zorgen dat het proceswater een constante temperatuur van 180 graden Celsius behoudt. Het belang van het gebruik maken van een deugdelijke warmtewisselaar is dus erg groot. De Calconditioner kan in dit geval door voorkoming van kalkafzetting op de warmtewisselaar temperatuurschommelingen voorkomen en het gebruik van de Calconditioner zorgt tevens voor minder onderhoudsstilstand.

Montage

De Calconditioner kan op iedere gewenste plaats op de waterleiding worden gemonteerd, horizontaal, verticaal of op bochten. De Calconditioner wordt op de leiding gemonteerd, dus niet tussen de leiding. Er worden geen leidingen onderbroken. De watertoevoer hoeft niet buiten gebruik te worden gesteld. Er zijn dus géén installatiekosten, het productieproces hoeft niet onderbroken te worden en het apparaat is snel operatief.

Bedrijven

De Calconditioner levert gegarandeerd resultaat. Hij voldoet aan het RW TUV GS veiligheidskeurmerk. Hij is door diverse laboratoria getest. De Calconditioner is een Nederlands product en wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie. Veel bedrijven werken al met professionele Calconditioners. Onderstaande gaven toestemming om hun naam te vermelden:

All Sports
Amstelveen
Antonius Ziekenhuis
Sneek
Atag verwarming
Lichtenvoorde
Billiton Research BV
Rijswijk
General Electric
Bergen op Zoom
Golfbaan Denia
Spanje
Hero Conserven
Breda
Hotel Central
Brunssum
Indoor Ski Heemskerk
Heemskerk
Inland Waterway Hollidays
Luxemburg
KLM
Schiphol
Koninklijke Marine
Den Helder
Mars Chocolade
Veghel
McDonalds
Diverse locaties
Mercure hotel
Breda
Mercure hotel
Nijmegen
N.A.M. aardolie maatschappij
Tilburg
N.V. Luchthaven Schiphol
Schiphol
Nieuw Unicum
Zandvoort
Revalidatiecentrum Rijnmond
Rotterdam
Sint Lucasziekenhuis
Winschoten
Sint Maartenskliniek
Nijmegen
SWOZ
Amsterdam
Thialf Stadion
Heerenveen
TU Delft
Delft
Vaillant
Papendrecht
Vakantiepark Twenhaarsveld
Holten
Verpleeghuis Bornholm
Hoofddorp
Vredestein Rubber
Maastricht
Waterbedrijf gemeente Groningen
Groningen
Waterleiding Bedrijf
Amsterdam
Waterleidingmaatschappij
Tilburg
Waterschap Regge en Dinkel
Almelo
Woningbouwvereniging
Valkenburg
Woningstichting de Schaapman
Houten
Woningstichting Den Helder
Den Helder
Zorgcentrum
Kollumerland