Legionella preventie

Legionella voorkomen preventie

Legionella groei


Vooral in stilstaand lauw water van 25-40 graden Celsius kunnen legionellabacteriën zich gemakkelijk ontwikkelen. Bij een temperatuur hoger dan 55 graden Celsius sterven ze, maar er wordt zelfs aangeraden om de ketel of boiler af te stellen op 60 graden om legionella te voorkomen. Koperen leidingen hebben antibacteriële eigenschappen maar kalkaanslag doet die beschermende werking teniet. De CalConditioner doodt geen legionellabacterie, maar levert wel een effectieve, milieuvriendelijke en preventieve oplossing tegen de vorming van biofilm en kalkaanslag.

CalConditioner voor bedrijven


CalConditioner kan voor bedrijven die met veel water werken een enorme besparing betekenen. Vooral in de industrie waar veel gewerkt wordt met heet water of stoom ontstaat veel kalkaanslag in radiatoren, condensatoren, buizen, pijpen, boilers en spiralen. Warmteoverdracht is door de kalkaanslag al snel 30% minder rendabel. Om het rendement weer optimaal te maken moet de kalkaanslag weg. Met de CalConditioner kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ontkalken zonder zuren te gebruiken en zonder de installatie buiten gebruik te stellen. Dat scheelt geld en is beter voor het milieu. klik hier als u meer wilt weten over de werking.

Praktijkvoorbeeld

Gezond water Bij de fabricage van plastic eindproducten, waaronder PVC –buizen, voorkomt én verwijdert de CalConditioner kalk in de warmtewisselaars. Schonere warmtewisselaars bevorderen het productieproces. Bij de productie van kunststof gebruikt men grote hoeveelheden koelwater uit een nabij gelegen meer dat een temperatuur van maximaal 20 graden heeft. Dat koelwater moet ervoor zorgen dat het proceswater een constante temperatuur van 180 graden Celsius behoudt. Het belang van het gebruik maken van een deugdelijke warmtewisselaar is dus erg groot. De CalConditioner kan in dit geval door voorkoming van kalkafzetting op de warmtewisselaar temperatuurschommelingen voorkomen en het gebruik van de CalConditioner zorgt tevens voor minder onderhoudsstilstand.

Montage


De CalConditioner kan op iedere gewenste plaats op de waterleiding worden gemonteerd, horizontaal, verticaal of op bochten. De CalConditioner wordt op de leiding gemonteerd, dus niet tussen de leiding. Er worden geen leidingen onderbroken. De watertoevoer hoeft niet buiten gebruik te worden gesteld. Er zijn dus géén installatiekosten, het productieproces hoeft niet onderbroken te worden en het apparaat is snel operatief.

Bedrijven

Gezond water De CalConditioner levert gegarandeerd resultaat. Hij voldoet aan het RW TUV GS veiligheidskeurmerk. Hij is door diverse laboratoria getest. De CalConditioner is een Nederlands product en wordt geleverd met drie jaar fabrieksgarantie. Veel bedrijven werken al met professionele CalConditioners. Onderstaande gaven toestemming om hun naam te vermelden:
All Sports
Amstelveen

Antonius Ziekenhuis
Sneek

Atag verwarming
Lichtenvoorde

Billiton Research BV
Rijswijk

General Electric
Bergen op Zoom

Golfbaan Denia
Spanje

Hero Conserven
Breda

Hotel Central
Brunssum

Indoor Ski Heemskerk
Heemskerk

Inland Waterway Hollidays
Luxemburg

KLM
Schiphol

Koninklijke Marine
Den Helder

Mars Chocolade
Veghel

Mercure hotel
Breda

Mercure hotel
Nijmegen

N.A.M. aardolie maatschappij
Tilburg

N.V. Luchthaven Schiphol
Schiphol

Nieuw Unicum
Zandvoort

Revalidatiecentrum Rijnmond
Rotterdam

Sint Lucasziekenhuis
Winschoten

Sint Maartenskliniek
Nijmegen

SWOZ
Amsterdam

Thialf Stadion
Heerenveen

TU Delft
Delft

Vaillant
Papendrecht

Vakantiepark Twenhaarsveld
Holten

Verpleeghuis Bornholm
Hoofddorp

Vredestein Rubber
Maastricht

Waterbedrijf gemeente Groningen
Groningen

Waterleiding Bedrijf
Amsterdam

Waterleidingmaatschappij
Tilburg

Waterschap Regge en Dinkel
Almelo

Woningbouwvereniging
Valkenburg

Woningstichting de Schaapman
Houten

Woningstichting Den Helder
Den Helder

Zorgcentrum
Kollumerland